FAQ


Waarom kledij verkopen bij Second Life?

Welke merkkledij & accessoires kan ik bij second life verkopen?

We nemen enkel trendy merken in,  geen budgetketens of namaak. Onze klanten zijn steeds op zoek naar: Caroline Biss - Elisabetta Franchi - First - Filou - Julia June - Morley - Marccain - Lee & Me - Natan - Paule Ka - Pinko - Max & Co - Valentino Red - Ralph Lauren. Wij hebben meer dan 200 merken in ons aanbod: het ene jaar zijn bepaalde merken 'in'; het volgende jaar zijn ze 'out'.

Wie bepaalt de verkoopprijs van de kledingstukken?

Een ervaren team screent de kledij en bepaalt de prijs: de originele aankoopprijs wordt via officïele websites geraadpleegd om zo een correcte inkoopprijs te bepalen. Ook  tweedehands-en outletsites hebben een invloed op de prijs.

Wanneer kan ik kledij binnenbrengen?

 Je komt voor de eerste keer? graag een afspraak: 051 222185 of contact@secondlife.be

Wij maken graag wat tijd vrij voor je om onze werking toe te lichten: met onze tips & tricks kun je thuis goed voorsorteren en sleur je niet nodeloos met kledij die wij niet kunnen verkopen voor je.

Je  bent reeds klant: elke dag (zomerkledij vanaf 18 dec., winterkledij vanaf 20 juni)

Openingsuren: ma 9.30 tot 12 en 13.30 tot 18

                          dins. tot zat. doorlopend 9.30 tot 18 uur                   

Hoe kan ik kledij binnenbrengen?

Fris gewassen & netjes opgeplooid in dozen, wasmanden of zakken. (Sorry, geen kledij op kapstokken.)

Hoe gaan wij te werk?

Wij screenen en prijzen de kledij binnen de 14 dagen en sturen je per mail het aankoopborderel. Met één klik volg je zelf je verkopen.

Welke stukken mag ik aanbieden?

Trendy merkkledij, schoenen, handtassen en accessoires voor dames, heren en kids: de kledij is max. 2 jaar oud en in perfecte staat, zonder sporen van gebruik.

Hoeveel zijn tweedehands kledingstukken en accessoires waard?

We kunnen hier enkel richtprijzen meegeven. We houden rekening met o.a. vraag & aanbod, nieuwstaat en outletprijzen:

  • 2 jaar oud: je krijgt gemiddeld 10% van de aankoopwaarde
  • 1 jaar oud: je krijgt gemiddeld 15% van de aankoopwaarde
  • actueel en online: je krijgt gemiddeld 20% van de aankoopwaarde 
Hoe zit het met designer-artikelen en handtassen?

Prijzen liggen een stuk hoger en we bespreken dit altijd met de klant.

Wat kost het om kledij te verkopen bij Second Life?

De kledij die je binnenbrengt, hangt hier in consignatie en dit is volledig gratis. Wij screenen en prijzen de kledij en voorzien alle kledij van een antidiefstallabel. De kledij hangt mooi uit in onze winkel per maat en kleur. Onze volledige voorraad staat online, wij posten elke dag meer dan 30 foto's op onze website en facebookpagina. Bij verkoop nemen wij onze percentage.

Enkel indien je vroegtijdig jouw kledij komt afhalen, rekenen wij 10% van de verkoopprijs als administratiekosten aan.

Wat verdient Second Life bij verkoop: welke percentages worden gehanteerd?

Modekledij: 37 % klant, 21 %btw, 42% Second Life.

Duurdere designer modeartikelen waarvan de aankoopprijs hoger is dan €500 hanteren wij 50/50.

Voor designer handtassen zoals Delvaux, Fendi, Chanel, Louis Vuitton, prada... hanteren wij andere percentages die we bespreken met de klant.

Enkel als het kledingstuk/ item verkocht is, nemen wij ons percentage.

Kan ik zelf volgen welke kleding wordt verkocht?

Ja natuurlijk. Wij werken met een zeer transparant systeem. Elke klant heeft een eigen klantnummer met login en volgt zo zijn verkopen. Iets verkocht? Kom langs en wij betalen uit.

Hoe bepaalt Second Life de prijzen van de kledij die ik binnenbreng?

Wij houden rekening met verschillende factoren om de prijs te bepalen: de officiële aankoopprijs, de staat van het artikel, 'bouwjaar' en vraag & aanbod. Door onze jarenlange ervaring weten we ook welke kledingstukken onze vaste klanten op de kop willen tikken.

Wanneer en hoe worden items betaald?

Jij volgt zelf de verkopen van jouw items met een persoonlijke inlogcode. Zodra er een stuk verkocht is, kom je gewoon langs met jouw klantnummer en wij betalen ter plaatse uit. Is de som hoger dan € 200, graag een seintje 24 uur vooraf, wij beperken cash geld in ons bedrijf. Wegens administratieve redenen is het niet mogelijk om te betalen via overschrijving.

Hoe lang mag de kledij bij ons te koop hangen?

Gedurende 1 seizoen: hoe vroeger je binnenbrengt, hoe langer de periode. 90% van de  ingenomen kledij wordt verkocht, succes verzekerd.

Wat gebeurt er met kledij die wij niet selecteren?

Graag terug ophalen binnen de 14 dagen na ontvangst van de inbrengmail. Na deze periode gaat de kleding naar het goede doel (Chez Nous te Brussel). Onze stockeerruimte is beperkt, we rekenen op jouw vlotte afhaling.

Wat gebeurt er met kleding die op het einde van het seizoen niet is verkocht?

Je kunt deze altijd ophalen tot 1 maand na vervaldatum, dit is na de solden: na deze periode geven we de kledij weg aan het goede doel ( ‘chez nous’ te Brussel), en ieder jaar neemt Patricia 50 kg mee op een van haar fietsreizen (2016 Cambodia,  2017 Ehiopië, 2018 Rwanda)

Waarom zou ik kledij binnenbrengen bij Second Life en niet zelf verkopen via tweedehandssites als 2dehands.be?

Elk jaar selecteren we 22.000 stuks en verkopen we meer dan 90% van de ingenomen kledij. Wij verkopen via 3 kanalen: onze fysieke winkel in de drukbezochte Wallenstraat (300m²), onze website en onze sterke Facebookpagina. 35 jaar ervaring en deskundigheid zijn voor onze verkoper-klant een garantie voor een correcte prijszetting en vlotte uitbetaling bij verkoop.

Wie zijn de gezichten achter Second Life?

Wij zijn een enthousiast team dat jouw kledij met veel respect als nieuw behandelt. We hebben meer dan 36 jaar ervaring, maar geloven ook in de nieuwe manier van verkoop via onze website en Facebook.

Ons motto, ‘Beautiful Clothes Should Be Loved Again’, daar geloven wij anno 2019 meer dan ooit in.

Maak hier uw afspraak !

Contacteer ons