SecondLifebrandstore in de Krant
https://kw.be/weekend/mooie-kleren-verdienen-een-tweede-leven/article-longread-425623.html

"In onze winkel zien we drie generaties passeren"
 
Evelien Bruneel (35) is zelf het beste uithangbord voor Second Life, haar pre-loved-brandstore in Roeselare. Zo'n 80% van haar garderobe is tweedehands en ze ziet eruit om door een ringetje te halen. "Toen mijn schoonmoeder in 1982 de winkel oprichtte, was tweedehands echt nog taboe. Maar geef toe: je ziet toch niet dat mijn hele outfit tweedehands is?"

 
Het motto van de winkel is duidelijk: beautiful clothes should be loved again. "Daar geloven wij heel sterk in. Mijn schoonmoeder nam vroeger op vakantie steevast een koffer met onverkochte kleding mee, om onderweg uit te delen aan wie daar nood aan had. Nu doneren we onverkochte kleding, die de eigenaren niet meer ophalen, aan een goed doel. Zo gaat er nooit iets verloren."

 
Bij Second Life wordt gemiddeld 90% van de kleding verkocht. Zo krijgen jaarlijks ruim 25.000 kledingstukken en accessoires een tweede leven. Elk stuk in de winkel gaat eerst door de handen van Evelien en haar team. "We zijn uiterst kritisch. Zo verkopen we enkel merkkledij: Liu Jo, Natan, Ted Baker... Altijd in perfecte staat en niet ouder dan twee jaar."

 
Evelien heeft sterk geïnvesteerd in een webshop. "Dat loont, want de onlineverkoop stijgt elk jaar. Toch hoop ik dat mensen naar de winkel blijven komen. Dat vind ik zelf het leukst aan tweedehands shoppen: lekker snuisteren en ontdekken. Wij nodigen onze klanten ook uit om dat vooral te doen - op dat vlak zijn we geen typische verkopers. Kijk gerust rond, drink een koffietje..."

 
"Ons cliënteel is erg divers: ik zie nu vrouwen langskomen die vroeger als kind meekwamen naar de winkel van mijn schoonmoeder. Mijn eigen kinderen dragen ook veel tweedehandskleding en als ze er uitgroeien, verkoop ik het in de winkel. Dat geld gaat naar hun spaarrekening."

 
Second Life - Wallenstraat 19, Roeselare - www.secondlife.be. < Terug naar overzicht